Utazás, vagy napelemes rendszer családi házra

Idén két lehetőség közül kellett választanunk, és nagyon nehéz volt a döntés. Hogy miért? Eddig minden évben elutaztunk valahová nyaralni. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert mind a kettőnknek olyan munkája van, hogy igazán jó fizetése van, így nem okoz gondot az, hogy félre tudjunk tenni. A lakásunk is a saját, így hitelt sem kell fizetni. Amúgy azt vallom én is, mint ez a cikk is írja, hogy mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra. Igen is kell az, hogy kiszakadjunk a mindennapokból, és néha megengedjük magunknak azt, hogy elutazzunk.

Az utazások

Szerencsés vagyok, hiszen már sok helyen jártunk. A legnagyobb álmom is teljesült, amikor a tengert láttam. Te voltál már a tengernél?grand-canyon-1083745_640

Persze az országon belül is voltunk már erre arra kirándulni. Budapest szép város lenne nagyon, azok a gyönyörű szobrok, múzeumok, épületek, de annyira koszos. Persze ez nem lehet akadály, jó pár alkalommal el lehet menni, hiszen idő, mire mindent megnézünk.

Aztán a másik nagy vágyam az a barlangfürdő volt. Az is nagyon szuper. Persze számtalan helyet felsorolhatnék még, ahova el lehet menni megnézni, számos város van még, amit érdemes megnézni.

Országon kívül pedig voltunk már Spanyolországban, Olaszországban, Szicília nagyon tetszett, és a házak. Sokszor elgondolkodtam, ha választanék, mert mondjuk el kellene költözni, akkor hova is mennék?

A nyelvtanulás

Miután még nincsen családunk, azaz nincsenek gyerekek, szeretnék kihasználni minél több időt arra, hogy utazzunk, hiszen ha ők meglesznek, akkor már más lesz a helyzet. Persze akkor is lehet majd, ha már nagyobbak, de ennyire előre nem gondolkodom még ezen.

Szóval most minden idő a munkáé, a tanulásé, és persze a páromé. Igen, munka mellett még tanulok is. Sokat kerestem, még a netet is böngésztem, olvastam oldalakat, cikkeket, mint ez is, hogy melyik iskolába is lenne érdemes menni?.

A munkám miatt is hasznos, ha beszélek nyelveket, és persze kifizetődő is.mosque-615415_640

Idén más lesz

Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy nem megyünk külföldi nyaralásra, és itthon is esetleg csak pár napos kirándulásra. Hogy mi az oka? Választanunk kellett, hogy nyaralni megyünk, vagy egy napelemes rendszert rakunk a családi házra.

Azt gondolom, azért van fontossági sorrend. Nem feltétlenül kell külföldre mennünk, hiszen itthon sem láttunk mindent, és ez most egy nagyon kedvező lehetőség a számunkra. Az egyik napelemes cégtől egy olyan ajánlatot kaptunk, amit nem lehet visszautasítani, és még az is lehet, hogy egy pályázatot is nyerünk hozzá.

Ha pedig véletlenül úgy alakul, hogy mégis jut majd nyaralásra a napelemes rendszer mellett, akkor még rögtönözhetünk is akár.