Utazás hozta az ötletet, nekünk is lesz klímánk!

A hosszú hétvégék alkalmával szeretnék kihasználni az többlet időnket és elutazni belföldön, hogy minden kis eldugott szegletét megismerjük az országnak. Nyár révén, nem csak a wellness üdülések részesítjük előnyben, mindinkább a kirándulásokat, erdei túrákat, s megfáradva egy remek szálláson pihenhessük ki a táv és az élmények okozta fáradalmakat. Egyik ilyen túrán után, mikor az kiérkeztünk a túra útvonalról a városba, hogy megcsodálhassuk a tájegység nevezetességeit is, sétáltunk egyet a környék váránál, kilátójánál. Jóleső érzés volt a szállásra megérkezni, és ott a hűs hőmérsékletű szobában pihenni.

Nagyon jó érzés és pihentető alvásunk volt ebben a kellemes hőfokban. Meg is beszéltük, hogy amint hazaérünk utána járunk, hogy mennyibe kerülne kis lakásunkba egy klímát szereltetni. Az interneten kutakodva találtunk egy remek oldalt, online rendelhetőek náluk a termékek. Rendkívül jól strukturált az oldal, minden termék mellett szerepelnek a termékleírások, ezzel is megkönnyítve a vásárlók döntését, hogy a rendelkezésükre álló termékek közül könnyebben tudjanak rendelni, egyszerűbben találják meg a számukra megfelelő terméket.

Mi is belekezdtünk a cég terméklistáján szereplő termékek tanulmányozásába, elolvasva mindegyik paramétereit.
Sikerült is kiválasztani egy készüléket, az ára és a teljesítménye is teljes mértékben megfelelt az általunk keresetteknek.
Lehetséges a telefonról vezérelni, külön konzol segítségével, szerettük volna, hogy valami nagyon különleges is legyen a készülékben, ezt meg is adja cég, a legkiválóbb termékeket forgalmazza. A klíma berendezés LED során információkat közöl majd számunkra, nem csak, hogy milyen hőfok uralkodik a helyiségünkben, hanem hogy ha esetleg meghibásodik, azt is jelzi majd felénk felirat formájában.

Fontos volt számunkra, hogy energiatakarékos legyen a készülék, mert nem szerettük volna, hogy megnövekedjen a számlák összege, azért mert kellemes hűvös időben szeretnénk tartózkodni a nyár folyamán, valamint ha úgy alakul, akkor fűtés rásegítésként is alkalmazni fogjuk a készüléket. Ezért is remek tulajdonsága, hogy finom indítás, mely nem jár nagy energiafelvétellel ezáltal, nincs megnövekedett fogyasztás a hirtelen indítás miatt.

Készülék egyes részei általunk is tisztíthatóak lesznek, ez számomra volt fontos, hogy szűrőket magam is a csap alá tudjam tenni és ezáltal a baktériumok elszaporodását és a lakásba jutását meg tudom akadályozni.

Mindezeket mérlegelve, meg is rendeltem a készüléket online, ekkor derült ki, hogy az árban nem csak maga készülék tartozik bele, hanem a klíma ingyenes szereléssel is, valamint a szállítási díj is.

Elolvastuk a feltételek, amiket a cég szabott, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy a klímát ingyenes szereléssel kapjuk meg. Mi úgy mértük le a lakásunk méreteit, hogy egy átlagos szerelési feltételek megfelelünk. A cég felvázolta mik is ezek, nagyon jól feltüntette, hogy mit is nyújtanak a klíma ingyenes szereléssel címszó alatt. A kül- és beltéri egységeknek 3 méteren belül kell lenniük, ha beton falon kell átfúrniuk akkor 25 cm a limit ha téglán akkor pedig 40 cm. Maximum 3 méteres magasságig kell felszerelni a kültéri egységet. Valamint a cég a klíma ingyenes szereléssel biztosít még 3 illet 5 méter hálózati csatlakozási kábelt és műanyag csövet a kondenzvíz elvezetéséhez. Illetve ami még szükséges lehet a fel és beüzemeléshez, még ezeken felül biztosítja a cég, tehát a rézcsöveket, kábelcsatornákat és szigetelést is.
Több ismérv nem is kellett számunkra, megrendeltem online a készüléket, megerősítettem a rendelést, hogy mindenképpen szeretnénk. Két nap múlva csörgött a telefonom egy kedves női hang volt a vonal túlsó végén, aki jelezte, hogy megérkezett hozzájuk a rendelésünk és szeretne időpontot egyeztetni a beszerelésre. Nagyon rugalmasan kezelte az időpontokat, hogy mint a ketten otthon tudjunk, lenni, mikor megérkeznek a szerelők.
A szerelők az adott időpontban, pontosan ott voltak, precízen és szakszerűen zajlott a klímánk felszerelése és beüzemelése. A szerelők nagyon kedvesen megmutatták, hogyan működik a klímánk. Mindezek után a kezünkhöz vehettük a telepítési tanúsítványt. Remek lehetőséget használtunk ki, miszerint ezt a remek céget választottunk, akik nem csak forgalmaznak klímákat, hanem klímákat ingyenes szereléssel biztosítanak, szállítással együtt. Nem kellett külön szakembert keresnem a felszereléshez, ezzel a tanúsítvánnyal rendelkezik a cég és az alkalmazottai is. Sok telefonálástól és kereséstől kíméltek meg engem ezáltal, mi maximálisan meg vagyunk velük elégedve, és azóta is szeretettel használjuk a felszerelt klíma készülékünket.