Nyelviskolák, és az angol nyelvtanfolyamuk

Utazási iroda alkalmazottjaként, azt gondolom, hogy szükségem van bizonyos fokú nyelvtudásra. Hiszen, valahogyan csak kell kommunikálnom a külföldi vendégekkel.

A munkahelyek

Kereskedelmi iskolát végeztem. Nem gondoltam volna, hogy valaha is egy utazási irodában fogok dolgozni. Dolgoztam már minden féle helyen, voltam étteremben kisegítő, pénztáros, most pedig itt vagyok.

Igazából soha nem tudtam, hogy mit is szeretnék csinálni, mi lenne konkrétan az én szakmám. Mindig is irigyeltem azokat, akik tudták, hogy mit akarnak csinálni, volt elképzelésük.

Nekem is volt olyan osztálytársam, aki már általános iskolában tudta, hogy mi szeretne lenni. Az egyikőjük nővér szeretett volna lenni, a másik pedig tanár. A tanár dolgot megértettem, mert a szülei is tanárok voltak, így gondolom innen jött az indíttatás. Én nem tartoztam ezen szerencsések közé, és tanulni sem szerettem nagyon, így abban biztos voltam, hogy nem szándékozom főiskolára, egyetemre menni. Így kerültem a kereskedelmi iskolába. Azzal azért el tudtam mindig helyezkedni bárhová. Persze azzal is tisztában voltam, hogy nagy munkákat ne akarjak ezzel a szakmával.

A mostani munkám

A barátnőm unszolására adtam be az önéletrajzomat ide. Nekem meg sem fordult volna a fejemben, hogy egy ilyen helyre jöjjek dolgozni. Valahogyan olyan távolinak éreztem magamtól mindig, hogy egy irodában üljek, mit csinálok én ott? Hát ma már tudom, hogy tévedtem.

students-702094_1280Végül szerencsémre, engem tartottak megfelelőnek az állásra. A munka mellett, úgy döntöttem, hogy fel kell frissítenem a nyelvtudásomat, így egy budapesti nyelviskolát kerestem ami közel van hozzánk, és a munkahelyemhez is, ha lehet. Én ennek a nyelviskolának, az angol nyelvtanfolyamát találtam megfelelőnek, így be is iratkoztam hozzájuk.

Ma már több mint fél éve, hogy itt dolgozom. Szeretem a munkámat. Közben csinálom a nyelvtanfolyamot. Egész jól haladok vele, és látom értelmét is.

A minap volt pont egy nagyon jó élményem.

Egy idős házaspár jött be, de először nem hozzám jöttek, hanem a kollégámhoz Eszterhez. Ő inkább németül tud jobban, így átirányította őket hozzám. Mindent megértettem, amit mondtak, és tudtam is nekik segíteni. A repülő jegyüket szerették volna későbbre tetetni, ebben kértek segítséget.

Jó érzés volt, hogy mindent megértettem, és segíteni is tudtam. Már megérte, hiszen a munkámban is tudtam hasznosítani a szerzett nyelvtudást.