Nyaralás előtt még egy gyors fogpótlás: nem egyszerű az élet!

Sajnos, a mai világban az ember örülhet neki, ha egy évben egyszer eljut nyaralni valahova. Sokat tervezgetjük minden évben, hogy mi legyen az aktuális úti cél, és hogy mi legyen az alkalmas időpont a kiruccanásra. Idén sem volt ez másképpen, de idén a szokásosnál izgalmasabbra sikerült a készülődés.

Már meséltem róla egyszer, hogy hogyan tudja megmenteni az ember nyaralását a fájdalomcsillapító, most azt mesélem el, hogy mi a helyzet, ha nyaralás előtt pár héttel kiderül, hogy fogpótlásra van szüksége.

Igén kicsit jobban alakultak a dolgaink anyagilag, mint arra számítottunk, és úgy döntöttünk, elmegyünk egy luxusnyaralásra, Dominikára. Mind a kettőnknek régi vágya, hogy eljusson a szigetre, ezért nem is volt egy pici vita sem abból, hogy hova, inkább csak abban, hogy hogyan. A párom nem túl magabiztos, ha külföldre megyünk. Itthon sikeres üzletember, de mivel a világ más tájain nem ismerős neki a terep, szereti, ha minden oldalról be vagyunk biztosítva. Ragaszkodott hozzá, hogy utazási irodával utazzunk. Nem igazán értettem, hogy miért lesz ez így jobb nekünk, de a békesség kedvéért beleegyeztem. Sokat nézelődtünk, és kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot. Nem mondom, hogy a legjobb árat sikerült megcsípnünk, mert ez nem lenne igaz, de nem volt annyira vészes, így megegyeztünk, hogy legyen ez. Már februárban lefoglaltuk, mert olyankor még a repülőjegy is sokkal olcsóbb és a szállásoknál is lehet előfoglalási akciókat találni a nyárra. Mindketten nyugodtak voltunk, félre tettük a pénzt, és vártuk az indulást. Néhány héttel előtte viszont beütött a krach. Erre nem számított egyikünk sem. Egyik reggel valami elképesztő fogfájásra ébredtem. Bevettem egy csomó fájdalomcsillapítót, de mikor ettől sem enyhültek a tüneteim, tudtam, hogy nagy a baj. Nem sűrűn járok fogorvoshoz, az éves kontrolokat is az esetek többségében elbliccelem, így csak magamat okolhatom az egészért.

Emlékeztem, hogy a húgomnak voltak problémái a fogával és akkor adott egy névjegykártyát, mert rátalált egy olyan klinikára, ahol a szolgáltatások nagyon magas színvonalúak, az árak viszont ehhez képest nincsenek nagyon elszállva. Fel is hívtam őket és azonnal elmondtam, mi a panaszom, illetve kértem egy időpontot. Nem kellett túl sokat várnom, pár nap múlva már mehettem is a kezelésre. Sajnos nem kaptam túl jó híreket. A neten keresgélve megpróbáltam előre diagnosztizálni magam, és arra jutottam, hogy biztosan ínygyulladásom van, amit valami ecsetelővel pikkpakk helyre lehet hozni. Erre, ott a klinikán kiderült, hogy annyira súlyos a probléma, hogy ki kell húzni egy fogamat. Nem volt választásom, belementem. Viszont egészen elöl volt ez a fog, és ha kicsit nagyobbra húztam egy mosolyt, akkor látszott. Könyörögtem az orvosnak, hogy segítsen, mert nem mehetek úgy nyaralni, hogy minden képen fogatlanul fogok vigyorogni. Jó eséllyel egyszer az életemben eljutok egy ilyen csodálatos helyre, mindennek tökéletesnek kell lennie. A doki nagyon segítőkész volt, együtt átnéztük, mik a fogpótlás fajtái és javaslatot is tett nekem, hogy melyiket válasszam. Nem olcsó verzió, de azt mondta, ha nem akarok ezzel kínlódni állandóan, hallgassak rá, hosszú távon jobban jövök ki.

Értettem én az érvelést, de most foglaltunk le egy millió forintos nyaralást, nem dobálózhatok csak úgy a pénzzel. Hazamentem és megbeszéltem a párommal. Ő megnyugtatott, hogy bele fér ez is, végül is legfontosabb az egészségem és a jó közérzetem. A másik probléma viszont az idő hiánya volt, hiszen nekem nagyon gyorsan kellett a megoldás, a fogpótlás viszont egy időigényes munka. Szerencsére ez is megoldódott, mert azt mondta a doki, hogy simán elmehetek az ideiglenes pótlással, aztán, majd ha visszajöttünk, folytatjuk a munkálatokat. Nem telt bele egy hétbe, és újra teljes volt a fogsorom, még ha ideiglenesen is.

Azóta megjártuk Dominikát, és csodálatos volt a nyaralás. Elképesztő az a hely, és biztos vagyok benne, hogy ha újra lesz lehetőségünk, ismét el fogunk menni oda. Minden tökéletesen sikerült, még a fényképek is, amiken nagy boldogságomban teljes erőből vigyorgok szinte kivétel nélkül mindegyiken. És nagy örömömre nem csak hogy nem hiányzik a fogam rajtuk, de még a próba implantátum is annyira szépen sikerült, hogy aki nem ismeri a történetemet, nem is tudná megmondani, mi történt velem. Nem sokra rá, hogy hazajöttünk bekerült a végleges pótlás is, és ez pedig maga a tökéletesség. Esküszöm, jobb lett, mint az eredeti volt.

Ne tudom szavakkal kifejezni, mennyire hálás vagyok a doktornak, hogy megmentette életem legszebb élményét és hozzásegített, hogy minden, még a mosolyom is tökéletes legyen. És, mivel most már tudom, micsoda galibákat okozhat a nemtörődömségem, megfogadtam, hogy nem fogom elbliccelni a kontrolokat sem, rendszeresen, évente legalább egyszer el fogok menni ellenőrzésre.