Mit rejt a poggyászod?

Ki ne szeretne utazni? Mindig jó érzés, amikor a szürke hétköznapokból kiszakadhat kicsit az ember, világot láthat, megismerkedhet új arcokkal, új kultúrákkal és persze gazdagodhat rengeteg élménnyel. Persze vannak olyanok is, akiknek ebből áll az életük, mindig úton vannak és néha, vagy egyesek akár már sokszor unják is, de ők vannak kevesebben, ha a nagy átlagot nézzük. Ha őszinte akarok lenni, az elmúlt tíz évem nagy részét én is állandó utazgatással töltöttem, csak nem olyan távolságokban, nem mindig olyan úti célokkal és nem mindig olyan indokkal, hogy az a szigorúan vett, pozitív jelentésében értendő utazásnak legyen mondható.

Sűrűn csak az utazás negatívumait érzékeltem az egészből, ami pedig nem más, mint a csomagolás, és az állandó cipekedés. Persze testedzésnek felfogható, de azért ahhoz kevésnek bizonyult, de szerencsére mindeközben annyira már pont kiléptem a komfortzónámból, hogy a kényelmes közlekedés kifejezés az életembe legyen illeszthető.

kozmetikumokAzért persze a jó oldala is megvan annak, hogy ennyit mászkáltam folyamatosan, mert folyamatosan tanultam a hibáimból, és most már tényleg fel tudom mérni azt, hogy hova, mennyi holmival érdemes elindulni. Korábban mániám volt annyi mindent besűríteni a táskáimba, hogy szinte el sem bírtam azokat. Ha meg egyszerűen túl sok dolgot készítettem össze, akkor sem voltam hajlandó szelektálni, hanem inkább útnak indultam akár 3-4 táskával is, amivel hát legtöbbször nem egyszerű egyik helyről a másikra elverekedni magad.

A legkényesebb kérdés a megfelelő mennyiségű fürdőszobai kozmetikum bekészítése. Korábban akár a fél fürdőszobát is képes voltam magammal vinni, még a legigénytelenebb fesztiválra is, ahol a samponon, tusfürdőn és a fogkefén kívül mást akár egy hétig elő sem vettem. Smink, vagy bármi egyéb testápoló kozmetikum? Ugyan már! Kinek van arra ilyenkor ideje, vagy energiája? Párszor megmosolyogtam mondjuk egy-egy ilyen rendezvényen azokat a lányokat, akik hajsütővel/hajvasalóval és rengeteg egyéb kozmetikumokkal bevették a konténeres fürdőszobákat úgy, hogy az egyszerűbb igényekkel bíró társaik ilyen felesleges procedúrák miatt várhattak a kelleténél sokkal több időt akár csak egy egyszerű fogmosás okán is.

Sajnos annyival nem csökkentettem a kötelezően magammal vitt kozmetikumok mennyiségét, ugyanis többnyire natúr kozmetikumokat használok, és azok közül minden annyira speciális, hogy csak a legindokoltabb esetben hagyhatok otthon közülük bármit is. De legalább most már sikerült majdnem mindenből kis kiszerelésű, direkt utazások alkalmával praktikus adagokat is beszereznem, így most már nem a fürdőszobai kellékei alkotják a csomagom nagy részét.

Még így is van hova fejlődni, ugyanis egy kedves barátom rendszeresen leszólja az extrán óvatos csomagolási szokásaimat, de azért egy nő szereti mindig biztonságban érezni magát, mert sosem lehet tudni, hogy mikor, milyen baleset éri az embert. Ezért hát még mindig elég nagy ráhagyással számolok a ruhák tekintetében, de már közel sem olyan észveszejtően sok holmival vágok neki a kirándulásoknak, utazásoknak.

Tehát ha te sem szeretnél megszakadni az utazások során adódó cipekedések alkalmával, j ha szorítkozol mindenben a feltétlenül szükséges mennyiségre, egy-két tartalék darabbal vészhelyzet esetére. Célszerű a ruhákat úgy összekészíteni, hogy ne legyenek extrán eltérőek, így bármit variálhass bármivel. Cipőből sem kell minden fajtát csomagolni, elég, ha a kötelező papucson és a lábadon lévőn kívül egy vésztartalékkal készülsz. És a legfontosabb: szerezz be a kedvenc kozmetikumaidból kis kiszerelésűeket, melyek az utazás során garantálják, hogy akár az egész fürdőszobád folyamatosan kéznél van, csak egy jóval kisebb táskában, mint amit az eredeti méretű kiszerelések megkövetelnének.