Mindenki kikapcsolódásra vágyik

Szerintem, minden ember utazna ha tehetné. sajnos sokunknak nem adatik meg a lehetőség, hogy akár Magyarországon belül is utazgathasson. Pedig itthon is van sok látni való, nem muszáj rögtön külföldre menni, de sokan még ezt sem engedhetik meg maguknak.

summer-629167_1280Emlékszem, olyan 15 vagy 16 éves lehettem, amikor nyáron, egy kempingben dolgoztam. Kaptam egy kis zsebpénzt, de nem is ez a lényeg. Nekem az, hogy látom  a Balatont minden nap, egy teljesen természetes dolog volt. Ám sok embernek nem az. Egyik alkalommal, egy kisebb csoport érkezett az Alföldről valahonnan, arra már nem emlékszem, hogy pontosan merről, de nem is ez a lényeg.

Elfoglalták a szállásukat ami a Balatontól kb.20 méterre volt. Mindenki szaladt oda a kerítéshez, és nézte. Egyik alkalommal volt lehetőségem beszélgetni, az egyik kísérő szülővel. Csak ült a plédjén, és nézte a hullámzó magyar tengert. Olyan 50 év körüli anyuka lehetett, a maga egyszerű stílusával, és tipikus tájszólásával. Egyszer csak megszólalt, hogy gyönyörű. Én meg olyan természetesen válaszoltam, és közömbösen, hogy igen az. Erre ő csak annyit válaszolt érezve a hangsúlyomat, hogy én most látom életemben először, és biztos, hogy utoljára is.

Hát én annyira elvörösödtem, és elszégyelltem magamat, pedig nem volt rá okom, hiszen szemtelen sem voltam.

Csak ami nekem természetes volt, az neki a mindent jelentette. Vajon hány ilyen ember élhet még Magyarországon, aki a Balatont nem látta? Nem kell külföldre menni ahhoz, hogy látványosságot lássunk, itthon is akad bőven látnivaló.