Mindenhol jó, de legjobb otthon, de csak ha megfelelő a hőmérséklet

A legtöbb ember szeret utazni. Rengeteg izgalmas dolgot, élményt tartogathat egy-egy út. Ugyan akkor a páratlan élmények mellett páratlan kellemetlenségekkel is találkozhatunk utunk során. Az egyik ilyen kellemetlenség az időjárás. A probléma, hogy ráhatásunk sem nagyon van. Ha az ember kitalálja nyáron, hogy lemegy a strandra végre, akkor biztos, hogy azonnal érkezik egy kis lehűlés, rosszabb esetben még csapadék is. Bezzeg, ha kirándulni indulunk, akkor hét ágra süt a nap október közepén is, és váratlanul egy napra a legmelegebb nyári napokat idéző hőséget kell elviselnünk. Sajnos ez ellen nem nagyon tehetünk, vagy elviseljük, vagy változtatunk a programon, vagy egyszerűen szerencsénk van, és nem találjuk szembe magunkat ilyen helyzettel. Amikor mégis ez a helyzet áll elő, akkor sem reménytelen a helyzet, hiszen mint mondják minden jó, ha a vége jó, vagyis ha haza érve már egy előmelegített vagy épp lehűtött lakás vár minket, akkor sokkal pozitívabban fogunk visszagondolni az átélt eseményekre. Ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint beszerezni egy jó klímát otthonra.

Először is nyugodjunk meg, a klíma szerelés ár nem fogja elvinni a nyaralásra félre rakott pénzünket, se időnket. Egy átlagos beszerelés 3-4 óra alatt megvan, és a hulladékot is a szakember köteles eltávolítani, bár hozzá kell tenni, hogy nem lakásfelújításról beszélünk, így nem jár túl sok szeméttel. Változás ebben akkor szokott bekövetkezni, ha a csövezést falon keresztül kell megoldani. Ez növelheti 1-2 órával az időráfordítást, valamint a hulladék mennyiségét is, illetve természetesen az ár is drágulni fog, de még így sem kell lemondani a tervezett kiruccanásainkat. Fontos szempont még, hogy ne kössük egy hálózatra a klímát a többi nagyfogyasztású háztartási géppel. Amennyiben nem agyunk biztosak a dolgunkban, érdemes egy villanyszerelő segítségét kérni, ami ugyan szintén plusz kiadás, de nem érné meg ezen spórolni, hiszen a későbbiekben rengeteg kellemetlenség származhat belőle.

A beszerzéstől, beszereléstől tehát nem kell tartani, drágának sem mondható a gép, viszont a hatása elképesztő. Pár perc alatt képes lehűteni a szobát a kívánt hőmérsékletre, teljesen zajtalan működéssel. Mire haza érünk a túrából otthon egy kellemesen hűvös lakás fog várni minket, ami tökéletesen alkalmas lesz a frissítő pihenésre. Hideg idő esetén fűteni is lehet vele, így ha strandolás közben kap el minket a nyári zápor, haza érve kellemesen megmelegedhetünk elkerülve ezzel a megfázást. Ráadásul ez a melegítő funkció még -14°C esetén is működik, vagyis téli időben a hógolyó csata után is a jó melegbe érkezhetünk majd meg.

Persze sokan hosszabb távra utaznak el, de még ilyenkor is hasznos lehet egy modern légkondi az otthonunkra. Különösen akkor, ha járt már valaki úgy, hogy elment 1 hétre síelni és mire hazajött elfagyva talált ezt-azt. Ilyen esetekre találták ki azt a funkciót, ami huzamosabb távollét esetén is 8°C körül stabilizálja a hőmérsékletet, és nem hagyja, hogy ilyen dolgok megtörténjenek szeretett otthonunkban bármikor, bármennyi időre hagyjuk is el a családi fészket.

Na, jó, nem drága megvenni, hasznos is, de mi van a fenntartásával? Valószínűleg rengeteg energiát fogyaszt egy ilyen multi funkciós gép, akkor meg aztán vagyonokat kell majd költeni ré a későbbiekben. Mindenkinek, aki hasonló gondolatokkal küzd, közlöm, hogy nem így van. A klíma ugyan is kifejezetten energiatakarékos. Évi szinten akár 30%-ot is spórolhatunk vele, ezzel lehetőséget biztosítva további utazásaink finanszírozásához és védve a környezetet is.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy bőven érdemes befektetni egy ilyen szerkezetbe, mivel bármilyen félresikerült utazást, kirándulást ki lehet javítani azzal, ha hazaérkezve minden tökéletes, még az idő is.