Minden országból ékszer

Férjem, nagy utazó lévén keveset van otthon, de ennek kompenzálására minden országból hoz nekem valami ékszert.

Mindig eltalálja az ízlésemet, a nagy ékköves, ezüst ékszereket szeretem a legjobban, amelyek tökéletesen passzolnak a bőrszínemhez és a ruháimhoz. Főleg fehér ruhákat hordok, imádom a fényes anyagokat és a puha pamutot. Férjem ezt nagyon jól tudja, hiszen a ruháim nagy részét is tőle kaptam.

Hozott már nekem Olaszországból, Amerikából, Izlandról, Ázsia több tájáról is ékszereket. Egy vitrinben őrzöm őket, reggelente órákig válogatok, összeválogatom őket, hogy a lehető legharmonikusabb eredményt kapjam. Minden ujjamra szoktam gyűrűket húzni.

Kislányom, Alexa is nagyon szereti az ilyesfajta holmikat, együtt szoktuk rendezgetni hétvégenként őket, ő főleg a gyöngyös cuccokat szereti, morzsolgatja az ujjai között. Egyszer minden testrészére tettem ékszert, a nyakára, a kezére, a fülecskéibe, a bokájára, de a kis manócskának olyan nehéz volt ez a sok csecsebecse, hogy tántorogva tudott csak fölállni, és utána is nehezen tett meg egy-két lépést az ékszerek súlyától lehúzva.

Férjem egyetlen olyan ékszert sem hozott még nekem ajándékba, amely felül tudta volna múlni a swarovski nyakláncaimat, karkötőimet. Mikor először találkoztunk, mármint randiztunk, csillámló ruhában álltam elé: swarovski fülbevaló ezüst foglalattal, kristályos nyaklánc, bokalánc. Őt is megbabonázta a swarovski csillogása, össze is kötötte velem rögtön. Ha rólam beszél, mindig úgy teszi, mint valami ragyogó ékkőről. A szeretete a csillogásban testesül meg, ahogyan szerinte az én személyiségem is.

Az a swarovski fülbevaló ezüst foglalattal  egy olyan kapás volt nekem a neten, amilyen még sosem. Megtaláltam a legideálisabbat, álmaim fülbevalóját, amelyhez foghatót nem találni minden ékszershopban. Annyira gyönyörű volt, amikor a fülembe tettem, csillogott, ragyogott, elképesztően szép fénye volt. A ruha, amit fölvettem hozzá, visszafogottabb volt egy fokkal, de annak a ragyogás volt a témája. Szép sminket tettem magamra és magas sarkúmban tipegtem elé, amelybe mostanában kislányom is előszeretettel bebújtatja a lábikóját. Mindig meleg szeretettel tölt el, amikor látom, hogy próbál járni föl s alá ebben a cipőben, mert eszembe jut az apja kihívó mosolya, amivel engem nézett, amikor aznap megpillantott.

A swarovski fülbevaló adott aznap önbizalmat. Minden bájammal szerettem volna megkaparintani mostani férjem szívét, amelyet azóta is magaménak tudok, mert visszafordíthatatlanul a birtokomba került aznap éjszaka. Nagyon közel voltunk egymáshoz, amikor beszélgettünk, trópusi illatúak voltak a ruhái, felismertem az öblítőt, amit használt, és legközelebb azt vettem én is otthonra. Hogy a saját ruháimon is őt érezzem, mert ennyire szerettem volna hozzá tartozni.

Amikor kislányom megrángatta a kardigánomat, hogy hol van már apu, hogy ne szomorodjak el teljesen, csak rápillantottam a swarovski fülbevalómra, amit mindig fésülködőasztalom legszembetűnőbb pontjára helyeztem. Ilyenkor elteltem melegséggel, az első randink melegségével, és úgy éreztem megvigasztaltattam.

Férjem minden hónap huszadik napján jött haza másfél hétre. Olyankor családi programokat csináltunk hármasban, de gyakran töltött időt csak Alexával mondjuk az állatkertben, vagy velem étteremben. Esténként összebújva filmeztünk, majd alvásig beszélgettünk mindenféléről. Becézgetett, szerelmet vallott nekem, duruzsolt szépséges dolgokat a fülembe.

Így volt ez most is. A reptéren vártunk rá, szeptember huszadikán, délelőtt. Alexa toporgott mellettem, miközben a kezemet húzta, hogy menjünk már a papa elé, siessünk elé, rá akart csimpaszkodni. Aztán a papa leszállt a repülőről, becsekkolt, majd mélyről felszakadó örömmel ölelt magához minket. Beleszagolt a hajamba, simogatta a tarkómat, ahogy a testéhez préselt, a kis Alexát pedig összecsókolgatta, megdicsérte, azt mondta, már majdnem olyan szép nőies, mint az anyukája.

Mikor hazaértünk, lepakoltuk a holmijait, lefektettük Alexát, ő sokatmondóan leültetett a nappaliba. Tudtam, mi következik. Elővett egy vörös dobozkát. Kibontottam.

Ismerős, swarovski ékszer volt benne – összefutott a könny a szememben. Hozzám dörgölőzött a fejével engesztelésképp, és azt mondta, úgy érezte tőlem is meg kell kapnia a swarovski ékszert ezüst foglalattal, az első ékszerem, ami hozzá kötődik, mert a régi ékszerek fénye kissé mindig megkopik, és nem elég méltó hozzám a fakó csillogás…