Ilyen az élet

A férjemmel évekkel ezelőtt egy utazás során ismerkedtünk meg. Amikor úgy éreztem már, hogy egyedül is el tudok menni kirándulni vagy akár nyaralni pár napra anélkül, hogy az járjon a fejemben, hogy ez talán ciki lenne, akkor rögtön kaptam minden alkalmon. És ha volt időm és anyagilag is ok volt, akkor akár simán egyedül is elmentem pár napra külföldre. Miért maradjak le élményekről csak azért, mert éppen nincs kivel mennem?

Mindig is szerettem önálló lenni, azzal sem volt problémám, ha akár egy évig is egyedülálló voltam, viszont attól kicsit ódzkodtam, hogy egyedül menjek több napra külföldre. Végül ezt a félelmemet is legyőztem. Egyszer Barcelonában voltam egy hétvégén, és amikor betértem egy kávézóba és épp telefonáltam egy barátnőmmel, akkor jött oda egy kisebb társaságból egy pasas, hogy hallotta, hogy magyarul beszélek és, hogy van-e kedvem velük elfogyasztani a kávémat.

Na, és ez a sztori, ahol megismertem a férjemet. Azóta szinte mindenhova együtt megyünk kiruccanni, az utazás igazán összeköt minket. Végül ahogy teltek az évek, úgy haladt előre és lett komolyabb a mi kapcsolatunk is. Neki volt már egy saját lakása, viszont én épp akkor terveztem sajátot venni. Nekem van ezzel kapcsolatban egy saját elméletem, amivel valószínűleg sokan nem értenek egyet, viszont ez engem egyáltalán nem befolyásol.

Ugyan megküzdöttem a dologgal, de végül sikerült vennem egy saját lakást, amit aztán kiadtam, így a hitellel és a fizetnivalókkal semmi gondom nem akadt. Petinél laktunk közösen, és az összeköltözés egy nagyon jó ötlet volt, hiszen bebizonyosodott, hogy összepasszolunk. Olyannyira, hogy amikor Tenerifén voltunk, meg is kérte a kezemet.

Számomra ugyan ez meglepetésszerűen ért, hiszen nem gondoltam rá, hogy ő ilyeneken töri a fejét, vagy egyáltalán, hogy ilyeneken gondolkozik. De az ismerősök, barátok, családtagok viszont pont az ellenkezőjét mondták. Ők gondolták, hogy lassan ennek is eljön az ideje.

Az esküvő után pedig úgy döntöttünk, hogy szeretnénk babát. Amikor megtudtuk, hogy a pici már úton van, a készülődést is megkezdtük, hiszen tudod, rengeteg dolgot kell ilyenkor beszerezni, sok mindennek utána kell járni és el kell intézni. A babakocsi kiválasztásánál fontos volt, hogy olyan babakocsink legyen, amit könnyen tudunk szállítani akár nyaralásnál vagy kirándulásnál is.

A sportbabakocsi, amit a babakocsik.hu weboldalon néztünk ki, pontosan olyan volt, mint amilyet elképzeltünk. Sötét színűt választottunk végül, mert nem akartam, hogy világos legyen, mert az könnyebben koszolódik. Az oldalon számos babakocsi közül lehet válogatni, és ha rákattintasz a termékre, akkor mellette el tudod olvasni a részletes leírást is. Tehát mindent, amit tudnod kell a babakocsiról. Sőt, ez még nem minden, mert még videót is csatoltak, ami megmutatja, hogyan kell összecsukni a babakocsit.

Ez volt az, ami segített nekünk abban, hogy ki tudjuk választani, melyiket választjuk. Utána láttuk az oldalon is, hogy van egy üzlet, ami annyira nincs is messze tőlünk. Felhívtuk őket, megkérdeztünk még tőlük egy-két dolgot, és két nap múlva el is mentünk az üzletbe, hogy megnézzük. A nyitvatartás nagyon rugalmas, így nem okozott gondot nekünk, hogy pár nap múlva el is tudjunk menni hozzájuk.

Szóval izgalmas ez a terhesség is, sosem tudhatod, hogy éppen mikor mi fog történni. Elvégre én sem gondoltam volna, hogy babakocsit ilyen könnyen fogunk találni.