Ha világgá mész, hol tartod az értékeidet?

Régóta úton vagyok. A munkám révén, ami részben programozás, részben pedig üzletközvetítés révén többet utazok egy év alatt, mint egy átlagember egész életében. Ennek az életmódnak a kialakítása sok kis lépésből állt, idő mire az ember kitapasztalja, hogy mit hogyan érdemes intéznie úgy, hogy közben folyamatosan egyik földrészről a másikra utazik.
A munkám kényessége és adataim féltve őrzése miatt már egyáltalán nem tárolok üzleti adatot a laptopomon, mert hiába van  jelszóval védve a belépés, ha valaki ellopja, akkor valamilyen módon úgyis fel tudja majd törni, és azon kívül, hogy elveszítek egy drága eszközt, még az összes személyes adatom, illetve üzleti , bizalmas információk tömkelege is veszélybe kerülhet. Ezt nem engedhettem meg, hogy akárcsak az esélye megvalósulhasson. Így eleinte a nyakamban hordtam egy pendrive-ot, amire minden munkanap végeztével lementettem a kényes adatokat, de rövid ideig tartott csak ez az időszak, mert ugyanúgy nem biztonságos dolog, attól még elhagyhatom valahol a pendrive-ot, illetve minden alkalommal ki-be dugni a gépbe se egy leányálom, ha naponta sokszor kell megtenned.

A Google és egyéb szolgáltatók által biztosított tárhelyekre se merném bízni magam, ezért elkezdtem keresni egy olyan megoldást, ami lehetőség szerint olcsón biztos helyen tartja az adatbázisomat, a személyes adataimat, tehát tárolóhely, ám egyben szerverként is funkciónál azon üzletek terén, amikben érdekeltségem van. Egy gyors szolgáltatásra volt szükségem, amikor szembejött az interneten a következő felirat: Prémium SSD VPS bérlés 1500 Ft-tól – RackForest. Nagy sebességű virtuális szerver? Lehet pont erre van szükségem!

Prémium SSD VPS bérlés 1500 Ft-tól – RackForest

Egy igény szerint testre szabható háttérrendszer, aminél az automatikus mentés nem kérdés, és a legolcsóbb megoldás is 20 TB adatforgalmat biztosít. Arról nem is beszélve, hogy van Linux alapú választásig lehetőség is, én pedig kizárólag Linux alapú rendszereket használok, így minden kényelmetlenséget mellőzve azonnal igénybe tudom venni a szolgáltatást.

Megfelelő biztonsági rendszerrel ellátott, világcégek által használt, és számukra bevált cégről van szó, tehát a rövid mondat, „Prémium SSD VPS bérlés 1500 Ft-tól – RackForest”- tényleg röviden összefoglalja a lényeget minden ferdítés nélkül. Engem azzal győztek meg, hogy minden kérdésemre és aggodalmamra kielégítő választ tudtak adni, és noha nem szorulok rá, hogy a legolcsóbb konstrukciót válasszam, de egyben nincs is nagyobbra szükségem, ezért egy telefonszámla töredékéért tudok úgy utazni a nagyvilágban, hogy van egy virtuális széfem, amihez én, illetve az általam engedélyezett emberek a világ bármely pontján bármikor hozzáférhetnek anélkül, hogy aggódniuk kellene a biztonság miatt. Ki gondolta volna, hogy idővel a virtuális biztonság ugyanolyan jelentőségűvé fog válni, mint fizikai? Adataink biztonsága elsőrendűvé kezd válni egy olyan világban, ahol az emberek igyekeznek visszaélni minden plusz információval, ami a rendelkezésükre áll. Szóval csak ajánlani tudom nektek a RackForestet, ha hasonló cipőben jártok, mint én!