A fájdalomcsillapító megmentette a nyaralásomat

Imádok utazni. Szerintem ezzel mindenki így van. Sajnos azonban az embereknek kevés idejük van, hogy elutazzanak valahova, mivel szinte mindenki keményen dolgozik. Előfordulhat az is, hogy anyagilag nem engedhetik meg az emberek maguknak, hogy elmenjenek nyaralni. Ezt abszolút én is meg tudom érteni, én is keményen spórolok minden évben, ha valami komolyabb nyaralást vagy kirándulást tervezek. Úgy gondolom, hogy egy kis pihenés mindenkire ráfér, mindenki megérdemli, hogy néha kieressze a gőzt.

A legnagyobb vágyam, hogy egyszer eljussak Új-Zélandra, de az sajnos még elég messze van. De egyszer ennek is eljön majd az ideje. Nem szabad feladni az álmainkat, küzdeni kell érte, és ha igazán akarjuk, akkor biztos, hogy sikerül elérni.

Egy álmomat már sikeresen valóra váltottam, az pedig az volt, hogy eljussak Olaszországba. Amikor megtudtam, hogy utazunk, szinte majdnem elsírtam magam örömömben. Nagyon örültem neki, már hetekkel az utazás előtt azon gondolkoztam, hogy milyen ruhákat pakoljak majd be, de még azzal is egy napot töltöttem el, hogy összeírjam, mikor és hova menjünk majd, milyen nevezetességeket nézzünk meg, és hogy hol vacsorázzunk majd esténként.

Sajnos a nagy tervezgetést keresztbe vágta a rossz időjárás. Ha nem is esett minden nap, a szél akkor is fújt és nagyon hideg volt. Engem ez nem gátolt volna, azonban a frontra érzékeny vagyok, és erős fejfájás kínzott az első napon, ugyanis nem találtam a gyógyszert, ami ilyenkor segíteni szokott. Felkutattam már mindenkinek a bőröndjét, hátha valaki más bőröndjébe tettem volna véletlen, de nem találtam. A fájdalomcsillapító, ami ilyenkor mondhatni megment a rettentő fejfájástól, a kis táskámban volt. Persze, csak azt nem néztem át, így az első nap nem alakult számomra valami jól. Próbáltam inkább végigaludni azt a napot, reménykedve, hogy másnapra majd elmúlik.

Persze, nem múlt el, miért is lett volna ez ilyen egyszerű. Nagyon szomorú voltam, mert aggódtam, hogy a fejfájás el fogja rontani az egész nyaralásomat, pedig nagyon régóta vártam, hogy eljussak ide a barátaimmal. Másnap tovább kutattam a bőröndjeimben, mert nem akartam elhinni, hogy ennyi szervezkedés után, otthon hagyom az egyik legfontosabbat: a fájdalomcsillapítót.

Keresgélni kezdtem, és egyszer csak megtaláltam a kis táskámban, amit azért hoztam magammal, hogy ha lemegyünk a tengerpartra, akkor ne kelljen a nagy hátitáskámat cipelnem feleslegesen. Hihetetlenül megörültem neki, ugyanis ez a fájdalomcsillapító tényleg csodákra képes, és egyből amint bevettem, hatott is. Végre tudtam normálisan enni, aludni, és élvezhettem a nyaralásunkat. Főleg, miután a második naptól kezdve lehengerlő időjárásunk volt.

A többiek is nagyon örültek nekem, hiszen tudták, hogy ez a nyaralás nekem mennyit jelent és szomorúak voltak ők is, hogy esetleg lemaradhatok így minden jóról. Onnantól kezdve, hogy elmúlt a gyógyszer hatására a fejfájásom, számomra nem létezett megállás. A többieket mindig vitte mindenhova, és mivel mindent felírtam, ami egy jó városnézéshez kell, olyan voltam, mint egy idegenvezető. A többiek ezt élvezték, így mindenki tudta, hogy éppen hol vagyunk, és mit nézünk meg. Sosem értettem azokat, akik elmennek valahova, körbe néznek, de fogalmuk sincs, mit látnak és, hogy mit fényképeznek olyan bőszen.

fájdalomcsillapító
fájdalomcsillapító

Egy hetet töltöttünk Olaszországban, és minden percét igyekeztem kihasználni miután végre megszabadultam a fejfájásomtól. Mivel jó időnk volt, a tengerparton is sok időt töltöttünk. Bár én úszni nem tudok, mert félek a mélyvíztől, én is sokszor bementem lubickolni a többiekkel. Míg ők kicsit mélyebbre merészkedtek, hogy ússzanak egyet, én a parton napoztam, olvastam, zenét hallgattam, fagyiztam. Persze, mint minden nyáron, most is leégtem, már meg sem lepődtem. De legalább már nem fájt a fejem, aminek nagyon örültem. Azt azért mondanom sem kell, hogy úszás és fürdés közben a többiek is leégtek rendesen, volt, akinek az orra volt teljesen rákvörös, másnak a háta, ezért másnap rögtön elmentünk új naptejet venni, mivel a leégés nem gyerekjáték, ezzel vigyázni kell.

Összességében jól alakult a nyaralás, a fájdalomcsillapító most is megmentett, de legközelebb oda teszem, ahol biztos, hogy megtalálom.