Eladtunk, megvásároltunk, jól jártunk

Sokat szoktam utazni a párommal. Elterveztük, hogy amíg nem alapítunk családot, addig minél több helyre igyekszünk eljutni. Gyerekkel (vagy gyerekekkel) ez sokkal nehezebb lenne, ráadásul a költségek sem lennének éppen kedvezőek. Kicsit szerettünk volna a folyamatos munka mellett arra is időt szánni, hogy világot látunk. Ha az ember nem ész nélkül költekezik, akkor pár napos kirándulásokat simán meg tud engedni magának. Butaságokra mi sem költünk, ha valamire szükség van, vagy szeretnénk, akkor megvesszük, de tudjuk, hogy ahhoz, hogy ezt az álmunkat folytatni tudjuk, muszáj pénzt félretenni.

Elég gyakran utazunk szerencsére, már nagyon sok európai országban jártunk, illetve minden nyaralás alkalmával eljutunk valamilyen csodaszép szigetre is, ahol a tengerparton pihenünk. Ez azzal is együtt jár, hogy nem sűrűn vagyunk otthon. Emiatt van otthon olyan cuccunk is, amiket egyáltalán nem használunk. Ha itthon is vagyunk, akkor sem használjuk őket, mert keveset vagyunk a lakásban. Ilyen például a tévénk is, de nekem személy szerint rengeteg ruhám van, amit nem használok, és nemhogy itthon nem veszem fel őket, nem is viszem magammal, ha elutazom.

A tárolónkban is rengeteg olyan dolog van, aminek egyáltalán nem vesszük hasznát. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy eladjuk ezeket a dolgokat. A legegyszerűbb módja ennek pedig az ingyenes hirdetés feladás.Erre pedig a legjobb felület a nextapro.hu, ez egy olyan oldal, ahol ingyen tudsz hirdetni különböző kategóriákban. Ez nekünk pedig pont jól jön, mert nem csak egy témában vannak eladó cuccaink, hanem többen. Így pedig külön kategóriákba egyszerűen fel tudtuk tölteni például a ruháimat, vagy akár a tévénket is.

Szűrik a hirdetéseket, így a butaságok és a kamuk nem kerülnek ki, sőt, még a csalók ellen is fellépnek, van egy szűrőprogramjuk. Meg van szabva az is, mit lehet hirdetni és mit nem. Elég jól össze van rakva, egyszerűen lehet kezelni, és a fiókodban is könnyen megtalálsz mindent, így a levelezés is a vásárlókkal vagy éppen az eladókkal nagyon könnyen megy. Nem okoz nehézséget egyik korosztálynak sem a használata, én úgy gondolom. Amit nem használtunk és szerettünk volna tőle megválni, azt mind felraktuk ide hirdetésként. Van, ami gyorsan elkelt, van, amihez kellett idő, de végül elvittek mindent, még a tévét is.

Utána, vagyis jobban mondva közben, meg is fordítottuk a folyamatot, mert amint jött be a plusz pénz, körbe tudtunk nézni mi is a hirdetések között és az utazásokhoz meg tudtunk venni egy-egy kelléket ezen az oldalon, ráadásul elég kedvező áron, sokszor olcsóbban, mint a boltban. Rá tudtunk szűrni arra is, melyek azok a hirdetések, amik a közelünkben vannak, mert nem akartunk túl messzire elmenni semmiért sem. Így aztán mondhatom, hogy minden szempontból jól jártunk, adtunk el, de vettünk is magunknak néhány dolgot.