Egy igazi utazónak bőr táska kell!

Az unokatestvérem egy igazi vadember. Persze, ezt a nem szó szoros értelmében kell venni, hanem inkább úgy mondanám, hogy olyan, mint egy modern vándor. Néhány éve egyik nap úgy ment haza, hogy elege van a munkahelyéből, és utazni akar, bejárni a világot. Ezért fogta magát, eladta a lakását, és ezzel együtt mindenét, majd egy hátizsákkal útnak indult. Amikor hazajön, mármint, amikor meglátogatja a családot, akkor nálam szokott aludni. Legutóbb is, miután hazatért Ázsiából én adtam neki szállást, cserébe pedig rengeteg élménybeszámolót kaptam.

Azt tudni kell az unokatestvéremről, hogy a legkevesebbet saját magára költi, mert inkább szállásra, úti költségre, illetve ételre tesz félre. Ezért történhetett az, hogy a kisebbik táskája, amit mindig mindenhová magával hurcol elkezdett szétszakadni, és mire hazaért, már jóformán lefeslett a válláról. Gondoltam, megmutatom neki, hogy milyen is a helyhez kötött élet, és segítek neki egy új táskát venni. Ám nem csak úgy, hogy bemegyünk egy boltba, hanem az internet segítségével. Megkerestük a bagbox oldalát, ahol körbe tudott nézni, és ahol bőséges választék van férfi bőr válltáskából. Az unokatestvérem, nevezzük nevén: Zoli, nem nagyon ért az internethez, ezért nagy érdeklődéssel figyelte, hogy mit csinálok.

Tetszett neki, hogy ilyen kényelmesen lehet válogatni, és, hogy meg lehet őket nézni tüzetesebben anélkül, hogy bárki mögötte állna, és esetleg sürgetné. Tetszett neki az is, hogy mindenféle szempont alapján lehet szűrni a táskák között, neki pedig konkrét elképzelései voltak. Ne legyen túl nagy, minimum két rekesze legyen, és legyen egy kicsi, rejtett zseb, ahová az iratait teheti. Ez a táska neki a minden, mert abban tartja a személyes holmikat, amik emlékeztetik az otthonra, illetve amikkel utazni tud egyik helyről a másikra. Van egy nagyobb, utazós táskája is, de azt általában az aktuális szálláshelyen hagyja.

Hosszas nézelődés után kiválasztotta a tökéletes táskát, majd megmutattam neki a rendelés menetét. Mondtam neki, hogy ki fogják hozni házhoz, és hogy manapság ez így működik, neki nem kell sehová se mennie. Persze, ezt lehet mondani Zolinak, aki nem szeret egy helyben ücsörögni, nemhogy várakozni, úgyhogy a vége az lett, hogy amíg ő elment lófrálni a héten, én addig figyeltem, hogy mikor érkezik a táskája, majd át is vettem. Mi mindenre jó egy hazai unokatesó!

Amikor hazatért, és meglátta  a táskát nagyon megörült neki, mert így előrébb tudta hozni az indulást. Egy hétnél tovább nem szokott maradni, hiszen haza csak azért jár, hogy az itthoniakkal találkozzon, akiket néhány nap alatt le is rendez, majd fejben már meg is tervezi a következő utazás részleteit. Most például Panamába indul, mert egy csomót meséltünk neki a foci vb-re kijutott friss csapatról, és gondolta, hogy akkor már megnézi azt az országot. Mivel Zoli egy rendkívül barátságos alkat, ezért számára az sem akadály, hogy egy olyan teljesen ismeretlen helyre induljon, ahová nekem speciel eszembe se jutna.

Amikor elbúcsúzott, akkor annyit mondott nekem, hogy az új táskájáról mindig én fogok neki eszébe jutni, és nagyon köszöni a közreműködést, majd néhány hónap múlva találkozunk.férfi bőr oldaltáska