Amikor bébitaxi nélkül mentek el kirándulni

Két hónappal ezelőtt elmentünk a családdal egy hétvégére kirándulni és pihenni egy kicsit. Úgy gondoltuk, hogy mindannyiunkra ráférne már egy kis környezetváltozás. Találtunk egy nagyon szép szállodát, ahol külön kisgyerekek számára is volt külön játszótér és játszóház kialakítva, az étkezésnél is odafigyeltek a gyerekkel érkezőkre és a szobák is úgy voltak kialakítva. Direkt úgy hirdetik magukat, hogy a gyerekes családokra vannak specializálódva.

Tomi, a 8 hónapos kisfiúnk nagyon élvezte ezt a kis kiruccanást. Egyetlen dolog volt, amit hiányolt, az az újonnan kapott bébitaxija volt. Azt nem hoztuk el, mert nem fért volna be a csomagtartóba, illetve mivel kirándulni mentünk a “vadonba”, így nem is lett volna értelme. A szállodában meg ilyennel nem akartuk volna zavarni a többi vendéget.

Tudod egyébként mi az a bébitaxi? Sokáig én sem tudtam, mert nem emlékeztem rá, hogy én kiskoromban használtam volna ilyet, vagy meséltek volna aztán róla a szüleim. Csak a négykerekű biciklimre emlékszem, de az más tészta.

Ez egy olyan kis járgány, ami segíti a babákat abban, hogy megtanuljanak biztonságosan és önállóan járni. Ezekben a baba tud ülni, de állni is egyaránt. Legtöbb bébitaxin van egy tolókar, amivel a szülő tudja tolni a picit, ha ő már elfáradt, esetleg elaludt. Tomi még csak 8 hónapos, szóval neki egy olyan kellett, ami megtámasztja a hátát, hiszen tudjuk, mennyire fontos ez még az ő korában. Vannak hozzá még oldal támasztók, és borulás gátlók, így nem aggódunk, ha Tomi benne van, mert tudjuk, hogy nem érheti baj. És nagyon élvezi, öröm látni az arcán, mennyire odavan érte.

A kiruccanás elején még azért volt egy-két kisebb hiszti, hogy mégis hol van az ő bébitaxija, de aztán az új környezet teljesen elfeledtette vele, főleg, amikor reggelinél meglátta a többi kisgyereket, akkor egyből kivirult. Látszott rajta, hogy felismerte, hogy a többi gyerek is olyan pici, mint ő, és ettől, mintha megnyugodott volna, hogy nem csak felnőttek vannak körülötte.

Élvezte ő is a kiruccanást végül. Egyik reggel a reggelinél beszédbe elegyedtünk az egyik családdal. Szóba jött aztán a bébitaxi is, mesélték, hogy egy weboldalon, mégpedig az ajandek.varazslo.hu weboldalán olvastak a bébitaxiról. Ezt csak onnan tudom, hogy elmesélésük alapján ugyanazt olvashatták, mint mi. Igaz, mi az oldal segítségével vásároltuk meg a bébitaxinkat – merthogy ez egy olyan oldal, ami a kínálatokat összegyűjti, de nem csak babaholmik vannak itt – , ők azonban máshonnan vették.

Mit tud még a bébitaxi? Azon felül, hogy hatalmas élményt nyújt neki az, hogy használja és napról napra jobban tud vele haladni, ott van egy-két plusz pont is, ami miatt mi, szülők is szeretjük, ha a gyermek használja. Mivel a baba folyamatosan fejlődik, nő, muszáj a bébitaxiknak is olyannak lennie, ami ehhez alkalmazkodik, tehát az ülés támlájának, a kapaszkodóknak és a kormánynak is úgy kell elhelyezkednie, hogy a babát ne zavarják. A bébitaxik sokszor úgy vannak kialakítva, hogy a kisebb rekeszekbe elfér néhány kisebb játék is, amit magával tud vinni.

Szóval ezért is van az, hogy mi is és Tomi is ennyire szeretjük ezt a kis bébitaxit.