A hotelben van klíma, nekünk miért ne legyen?

Ha tehetném, mindig csak utaznék, új országokba, hogy megismerjek más kultúrákat, hogy felfedezzek új helyeket, emlékeket és élményeket gyűjtsek. Sajnos ez csak egy álom marad, az utazáshoz pénz kell, a pénzhez munka, a munka mellett pedig nincs időm rá, hogy kedvemre járjam a világot.

Természetesen azért a nyár nem telt utazás nélkül, írtam már róla, hogy idén Olaszországba utaztunk egy hétre.
Hiába akartuk megnézni a legtöbb nevezetességet, az égető forróságban nem volt kedvünk várost nézni, inkább a tengerparton, vagy a légkondicionált hotelszobában pihentünk.
A nyaralás legrosszabb része pedig természetesen az volt, mikor haza kellett jönni.
Magyarország hiába nem egy napfényes mediterrán ország, az idei nyár elviselhetetlenül forró volt, és az olasz nyaralásunk alatt hozzászoktam a légkondihoz, így különösen nehéz volt újra hozzászokni a fülledt lakáshoz, és ahhoz, hogy egész éjszaka szellőztethetünk, hátha lehűl valamennyire a szoba kellemetlen meleg levegője.
Egyszerűen elegem lett az egész nyári szellőztetés mizériából, így hosszas tervezgetés után úgy döntöttünk, beruházunk egy légkondicionálóra. Ha már nem nyaralhatok egész nyáron, legalább legyen elviselhetőbb az évszak otthon!

Elméletben nagyon jól működött a dolog, már megterveztem, hogy hol lesz a klíma, meg milyen jó lesz nekem, ha végre nem fogok izzadni egész éjszaka, és a ventillátort is kirakhatom, és nem fog mindent szanaszét fújni a szobámban, nem fogja lefújni a nehezen összerendezett papírokat, ha bekapcsolom, és esetleg elfelejtek rájuk tenni valamit.
Szembesülnöm kellett azonban azzal, hogy nem úgy megy a dolog, ahogyan én azt elképzeltem. Elmentünk klímát venni, és hosszas sorban állás után végre nekünk is jutott valaki, aki próbál segíteni a választásban.  Kiderült, hogy a klímát ugyan meg tudom venni hamar, de legjobb esetben is 3-4 hét, mire azt felszerelik, addig meg csak porosodhat valahol, és kerülgethetjük, és egyáltalán nem is biztos, hogy tudom, hova lehet egyáltalán felszerelni.  Hanyagoltam a boltot, a klíma még várhat, előbb kell keresnem valakit, aki felméri, hogy be lehet e telepíteni, aztán egy szakemberre is szükség lesz, aki felrakja nekem.

klíma akció szerelésselCsaládilag összeültünk a laptop köré, és nekikezdtünk a tervezgetésnek. Először is igyekeztünk olyan helyet találni, ahol nem kell vagyonokat fizetni azért, hogy megnézzék, hova tehetünk klímát, és ki is jönnek hozzánk, mert persze minden bolt az ország másik felében van.
Anyukám egyik barátnője másnap ajánlott egy oldalt, ők onnan szereztek klímát, nem csak magát a klímát tudták megvenni, hanem ingyenesen felmérték a házukat, és fel is szerelték nekik, ráadásul ez már nagyjából 5, vagy talán 6 éve történt, és a klímának azóta nincs is baja.
Már mikor megnyitottuk a honlapot láttam, hogy ez jó lesz, ugyanis ott volt pirosan a lap tetején: klíma akció szereléssel.
Mivel teljesen hirtelen ötlet volt a klímatelepítés, nem rendelkeztünk olyan hatalmas összeggel a célra, így az akció pont kapóra jött. Jó minőségű klímákat tudunk szerezni, jó áron, kedvezményes beszereléssel. A rendelés egészen egyszerű volt, kiválasztottunk egy klímát, ami hűt és fűt egyszerre, nagyon csendes, és fokozatosan fújja folyamatosan a levegőt, nem kapcsol folyton ki és be, ezzel még energiát is spórolunk.

Szerencsénkre nem voltak akadályai annak, hogy megrendeljük a klímát és hozzá a telepítés szolgáltatását, mivel országszerte vállalnak telepítést, és a klímát is házhoz szállítják. Máris egy gonddal kevesebb! A felmérés díjmentes, a szerelés akciós, a klíma pedig prémium minőség, legalábbis ha anya barátnőjénél még mindig működik, akkor a minőségével nem lehet semmi gond, náluk télen és nyáron is állandóan mennek a klímák.
Teljesen meglepődtem, mikor kiderült, hogy azzal ellentétben, amit nekem mondtak a boltban, ahol jártam, ennél a cégnél egyáltalán nem kell heteket várnom, hogy felszereljenek egy klímát, gyorsan sikerült időpontot egyeztetnünk, mikor nekem is alkalmas, és ki is jöttek felszerelni a klímát. Nem zavarta a szakembereket, hogy lelkesen sertepertélek körülöttük, és kérdezősködöm, készségesen válaszoltak minden kérdésemre. Például megtudtam, mikor kell fertőtleníteni a klímákat, megmutatták, hogyan működik, részletes beszámolót kaptam a karbantartás idejéről és menetéről, amit egyébként ők is elvégeznek, szóval nem kell megint új céget keresnem erre a feladatra, a szerelő megmutatta, hogy hogyan tudom magam portalanítani a szerkezetet, mikor nem kell teljesen feltölteni, meg fertőtleníteni. Megkaptam a garancia papírokat, feltétlen garanciát vállalnak a klímáikra, ami elég megnyugtató egy ilyen berendezés esetében, ezek szerint bíznak a saját termékükben is, én pedig élvezhetem a hideget a lakásomban. Már 25 éve vannak a piacon, ami a munkájukból látszik is, nem csak a klíma tökéletes, de a telepítés is.

Miután elmentek, egyből be is kapcsoltam a készüléket, és azóta tulajdonképp ki sem kapcsoltam, amikor otthon van valami. ezerszer jobb így, mint ventilátorokkal, meg éjszakai szellőztetésekkel, most már simán elviselem a rekordokat döntögető forróságot, és bár az Olasz tengerpartot nem élvezhetem, kicsit úgy érzem magam, mintha újra szállodában lennék, otthon.